Info Workshops 2019 - najaar


Workshops 2019 - BasementBakery nieuws - najaar

De zomervakantie is weer voorbij, de scholen zijn weer begonnen en de agenda's beginnen weer vol te lopen. Nu de oven weer getest is en de kneder weer gedraaid heeft, zijn er weer een aantal workshops ingepland. 

Maar omdat ik naast het geven van workshops ook graag de opleiding, die ik aan het volgen ben, in 2020 wil afronden, zullen er dit najaar niet heel veel workshops kunnen worden ingepland. Ook heb ik er daarom voor gekozen om me te focussen op één soort workshop : de Combinatie BasisWorkshop Broden & broodjes

In deze workshop gaan we samen aan de bak, theorie en praktijk, met de handen in het deeg. Met als doel dat je na de workshop thuis zelf aan de slag kan. Dus wil jij graag in 2019 nog brood leren bakken, meld je dan aan via het contactformulier of stuur een bericht naar info@basementbakery.nl .

Benieuwd wat er gebakken wordt als er geen workshops zijn? Volg ons ook via www.facebook.nl  of www.instagram.com/deBasementBakery 


BasementBakery, brood bak je zelf!

Heb je altijd al een keer je eigen brood willen bakken?
Wil je een brood leren maken van pure ingrediënten?
Wil je thuis graag brood bakken, maar weet je niet waar je moet beginnen? 
Wil je nog meer brood bak ervaring opdoen?
Wil je een keer met zuurdesem aan de slag?
Of lijkt je het gewoon gezellig om  eens samen brood bakken?

Meld  je dan aan voor een workshop bij BasementBakery. 

Basis Workshop - Zelf Brood leren bakken 

Tijdens deze Basis workshops ga je actief aan de slag met meel, water, zout en gist.  Wegen, mengen, kneden, vormen, rijzen en uiteindelijk bakken. Uiteraard word je begeleid in het hele proces en gaan we ervan uit dat je na de workshop ook thuis zelf aan de slag kan.
We bakken met minimaal 2 en maximaal 4 personen, zodat de groep klein blijft en er voldoende ruimte en aandacht is voor iedere deelnemer.  Naast koffie en thee is ook een lunch inbegrepen.  Je eigen vers gebakken vloer-, busbroden en/of broodjes neem je natuurlijk mee naar huis. Data voor de diverse Basis workshops zijn te vinden op deze website.

Zuurdesem Workshop - Zelf DesemBrood leren bakken 

Tijdens de Zuurdesem workshops ga je actief aan de slag met Desem.  Wegen, mengen, kneden, vormen, rijzen en uiteindelijk bakken. We laten zien hoe een desem te  maken en te onderhouden. Net zoals in de Basis Workshop word je begeleid in het hele proces en gaan we ervan uit dat je na de workshop ook thuis zelf aan de slag kan.
We bakken met minimaal 2 en maximaal 4 personen, zodat de groep klein blijft en er voldoende ruimte en aandacht is voor iedere deelnemer.  Naast koffie en thee is ook een lunch inbegrepen.  Je eigen vers gebakken broden neem je natuurlijk mee naar huis. Data voor de diverse workshops zijn te vinden
op deze website.

(Heb je nog nooit zelf brood gebakken? Volg dan  eerst de basis workshop. ..)

 Workshops SAMEN bakken @ BasementBakery

Naast de Workshops "Zelf brood leren bakken", worden er ook workshops georganiseerd waar er meer aandacht wordt besteed aan het SAMEN bakken van heerlijk brood. Het doel van deze workshops is vooral het gezellig samen brood bakken.  Heb je geen ervaring met bakken of juist veel ervaring … IEDEREEN is welkom, samen bakken we de heerlijkste broden!
Aan het eind van deze workshops neem je uiteraard ook je zelf gebakken brood mee naar huis.

Lijkt het jou leuk om met je gezin, vrienden, buren of je collega's te komen bakken?
Mail naar info@BasementBakery voor meer info.

Deze workshops worden o.a. gegeven in de vorm van 
- Workshop Feestbrood (bijv. Winter, Kerst, Pasen, Voorjaar)
- Familieworkshop (bijv. oma, moeder & kids  of broers & zussen)
- Vriendinnenworkshop
- etc.


 

 

Kinderworkshops Broodjes Bakken  

Tijdens deze workshop, speciaal voor Basisschoolkids vanaf 8 jaar, gaan we samen heerlijke broodjes bakken in onze BasementBakery in Roermond. Je gaat zelf het deeg wegen, de broodjes vormen en bakken. Er wordt verteld over brood en we gaan zelf proeven. Het zelf gebakken brood neem je natuurlijk mee naar huis.
Per workshop is er plek voor 8 kids en de workshop duurt ongeveer 3 uurtjes. 

Op dit moment staan er geen vaste data ingepland voor de kinderworkshops, maar mocht je samen met een aantal kids willen komen bakken om er een bakfeestje van te maken, stuur dan een berichtje naar info@basementbakery.nl, dan bekijken we samen de mogelijkheden. 

 

Workshops op maat

Een workshop op maat  is natuurlijk ook mogelijk. Heb je al brood bak ervaring, maar zoek je een nieuwe brood bak uitdaging,  of wil je gewoon eens een hele dag brood bakken in de vorm van een Privé-workshop.
Heb je wat te vieren of wil je in alle rust en stilte met je handen in het deeg ? Of heb je zelf een leuk workshop-idee waar wij je bij kunnen helpen, stuur ons een bericht. We denken graag met je mee!

Laat het weten via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@basementbakery.nl.

Wie is BasementBakery?

Sinds een aantal jaren bak ik, Stephanie - moeder van 4 kinderen -, het dagelijks brood. Ik vind het geweldig mooi om van water, meel, gist en zuurdesem, een smakelijk en voedzaam brood te creëren. Om het eindresultaat ook nog eens te kunnen delen met mijn gezin, geeft mij dubbel zoveel voldoening en plezier. Hoe mooi is dat!

Na het volgen van diverse workshops en cursussen, veel leeswerk en heel veel brood bakken, ben ik op het punt gekomen dat ik mijn enthousiasme voor het bakken van brood wil delen.  Via BasementBakery is dit mogelijk. De BasementBakery, een voor de thuisbakker ingerichte plek om naar hartenlust te kunnen bakken. Wie wil dat nu niet?!

Bak je mee? Meld je aan via het contactformulier of stuur een e-mail naar info@basementbakery.nl.  BasementBakery is natuurlijk ook te volgen via www.facebook.nl  of www.instagram.com/deBasementBakery

 

 

 

 

 ** CADEAUTIP **

(de BroodBakBon wordt per post verzonden )


.